Politica de confidentialitate Swaparoo

Politica de confidentialitate Swaparoo

Rol

Politica de confidentialitate se aplica pe toate website-urile Swaparoo listate mai jos :

Introducere

Swaparoo  si website-urile conexe ofera serviciul de schimb de bunuri online si/ sau produse in regim e-commerce, sub diferite forme de plata  serviciu ( tip model prepaid- subscription, tip comision per tranzactie  efectuata; se ofera de asemenea credite sau punte cadou la logarea clientilor noi si la adaugarea de obiecte pe platforma).

‘Swaparoo’ este brandul administrat de SC EcoSwap SRL, CUI:40930550, inregistrat in RC cu J03/1072/2019, cu sediul social in Curtea de Arges, str. Episcop Nichita, Bl. A23, Sc. E, apt. 1, c2, jud. Arges. (capital social: 200 lei).

 Se defineste termenul ‘user’ ca un individ sau reprezentant al unei afaceri inregistrate, care isi creeaza un cont de utilizator pe platforma noastra si intra in comunitatea Swaparoo.   Orice informatie oferita de user este confidentiala. Daca modul de comunicare cu userii se face in canale deschise cum ar fi forumuri sau platforme sociale informatiile oferite se supun regulilor platformelor sociale. Acceptam si recunoastem dreptul userilor la confidentialitatea lor si ne dedicam protectiei acesteia.

Versiunea scurta:

Swaparoo ia  in serios politica de confidentialitate si solicita doar  informatii de baza  pentru procesarea si creearea contului de utilizator in cazul procesului de sign-up. NU cerem si NU stocam date ale cardului de credit. Nu distribuim detaliile personale ale niciunui utilizator cu nimeni. Nu rulam reclame sau alte activitati comerciale in afara de afacerea deja descrisa de schimb online de pe domeniul www.swaparoo.ro si de pe www.swaparoo.ie

Da, trimitem e-mailuri periodice utilizatorilor deja inregistrati, e-mailuri ce fac parte din campania de marketing si constau in informarea si educarea referitor la serviciul online pe care il oferim.

 Versiunea lunga:

Swaparoo se obliga sa protejeze datele personale ale utilizatorilor. Acest document explica  detaliat  toate practicile de ‘buna-cuviinta’ aplicate pe website-urile noastre, www.swaparoo.ro si  www.swaparoo.ie  pe  World Wide Web ( “website”), precum si pentru serviciile Swaparoo  care pot fi accesate prin folosirea normala a serviciilor  noastre (“Servicii”). Poti sa navighezi pe aproape tot website-ul nostru fara sa ne dai nicio informatie despre tine. Dar, uneori, avem nevoie de informatii personale pentru a-ti oferi serviciul potrivit pentru tine. Urmatoarele  informatii  explica detaliat politica si sistemul de cumulare informatii . Te rog sa citesti complet si cu atentie  acest document.

Informatii Generale

Modalitati de colectare  informatii personale

Ce fel de informatii colectam?

Informatii colectate pentru  3rd parties

Colectare si utilizare informatii

Distribuirea informatiilor catre  3rd parties

Daca optezi sa  te contactam

Functionalitatea website

Cum sa iti accesezi si actualizezi informatia

Cat timp stocam informatiile personale

Securitatea informatiei

Corectarea/ actualizarea informatiilor personale

Informatii generale

Swaparoo  isi va actualiza periodic politica de confidentialitate, iar atunci o va re-posta pe website. Swaparoo te incurajeaza sa o recitesti din cand in cand. In caz de schimbari majore, utilizatorii inregistrati vor fi informati via e-mail.

Prin utilizarea acestui website si a produselor si servicilor oferite pe website, iti dai consimtamantul  explicit ca informatile tale personale ( nume, prenume, adresa-optional, adresa de e-mail) sa fie utilizate de catre website.

DACA NU ESTI DE ACORD CU ORICARE DIN TERMENII DE MAI JOS, NU AR TREBUI SA FOLOSESTI ACEST WEBSITE SAU PRODUSELE SI SERVICIILE OFERITE DE SWAPAROO.

Modalitati de colectare informatiile personale

Detaliile personale cum ar fi, nume, prenume, e-mail, nume utilizator, oras sunt necesare  pentru crearea de cont utilizator pe website-urile noastre.  Daca userii completeaza formularele de contact, grupurile de chat sau participarea la evenimente promotionale sau concursuri prin completarea unor formulare specifice acestor activitati de marketing.

Ce fel  de informatii colectam?

Detaliile personale cum ar fi, nume, prenume, e-mail, nume utilizator, oras sunt necesare  pentru crearea de cont utilizator pe website-urile noastre. Alte informatii ca numele strazii, adresa de facturare, nr. fiscal sau numere de telefon sunt optionale si limitate doar pentru serviciile ce includ generarea de facturi automate. In afara de nume utilizator (username) care este unic, toate informatiile personale pot fi usor actualizate de useri prin logarea in sectiunea, profilul meu. Adresa IP utilizata la logare este de asemenea  inregistrata.

Informatii colectate pentru 3rd parties

Din cand in cand, platforma noastra are legatura cu alti prestatori de servicii (3rd parties, a 3-a parte) pentru a oferi anumite servicii utilizatorilor website-urilor noastre. De exemplu, folosim mailchimp sau e-mail pentru a comunica eficient cu utilizatorii nostrii.  Acest tip de servicii stocheaza datele userilor nostrii pe sistemele lor. Date ce au caracter anonim sunt stocate si colectate de Google Analytics.

Colectare si utilizare informatii

Colectarea si utilizarea informatiilor se face cu urmatoarele scopuri:

 Tu esti cel care decide daca vrei sa continui pe platforma cu orice activitate care solicita informatii personale de identificare. Daca nu doresti  sa oferi informatiile solicitate la logare, nu o sa poti sa finalizezi tranzactia online. Nu colectam informatii de la persoane minore (sub varsta de 18 ani) si te rugam sa nu oferi informatii personale pe website-urile noastre daca ai sub aceasta varsta. Daca avem informatii specifice despre datele personale ale unei persoane minore   stocate in baza noastra de date, NE luam libertatea si NE obligam sa STERGEM acest tip de informatii definitiv si fara notificare prealabila.

In afara de cazurile de mai jos, Swaparoo va face cunoscute datele personale ale utilizatorilor sai catre 3rd parties ( a 3-a parte) doar in cazuri de exceptie si bine intemeiate, cum ar fi::

 (1) conformarea cerintelor legale in vigoare;

(2) protejarea si apararea drepturilor de proprietate ale Swaparoo;

 (3) aplicarea Termenelor si conditiilor de furnizare servicii  Swaparoo;

 (4) in cazul (ne)prevazut al unei fuziuni, achizitii sau vanzari a bunurilor, serviciilor  si brandului Swaparoo, toate activele si valoarea adusa de ‘Swaparoo’ ce au legatura cu afacerea si informatiile colectate in perioada de dezvoltare.

Informatiile personale colectate de Swaparoo pot fi clasificate dupa cum urmeaza:

Informatii de inregistrare produse  pe platforma Swaparoo:

Pentru a posta produse pe platforma  Swaparoo  ti se vor cere anumite informatii personale de identificare ce fac parte din procesul  de instalare/ inregistrare ( incluzand dar nelimitandu-se la: nume, prenume, adresa de e-mail, localitate, card de credit si posibil tipul conexiunii la internet). Anumite informatii din aceasta categorie sunt necesare pentru a finaliza tranzactiile securizate financiare si in cazul anumitor servicii pentru a fi eligibil  sa primesti asistenta tehnica. Swaparoo se obliga sa mentina informatiile personale  colectate pe parcursul procesului de inregistrare, confidentiale si se obliga sa nu vanda sau sa schimbe liste de e-mail cu nicio organizatie.

Informatii legate de Carduri de Credit:

Daca folosesti un card de credit pentru a cumpara produse via platforma Swaparoo, numele tau asa cum apare pe cardul de credit, numele cardului de credit, data expirarii si adresa de facturare for fi codificate si securizate o data ce trec pe Internet. Swaparoo NU inregistreaza sau mentine datele cardului tau de credit in cazul metodelor de plata online. Acest tip de informatii este codat si stocat securizat doar pe perioada platii de catre procesatorul de plati online contractat (Netopia payments & Stripe payments). Swaparoo poate accesa asemenea date prin procesatorul de plata dar nu o face decat in cazul rambursului platilor sau pentru anumite cazuri speciale , in eventualitatea unei dispute sau facturi restante in conformitate cu legile nationale si europene  financiare in vigoare.

Asistenta  tehnica:

Daca ai solicitat asistenta tehnica online, te vom ruga sa ne oferi informatiile necesare pentru investigare, informatii ca: numele, prenumele, e-mail, informatii despre caracteristicile hardware si software ale PC- ului tau, despre natura problemei tehnice.  Pe parcursul etapelor de asistenta tehnica, informatiile transmise de tine pot fi transmise catre operatorii de servicii ce sunt contractati de Swaparoo pentru asemenea situatii. Acestia  au acceptat sa respecte pevederile politicii de confidentialitate. Acest fel de transfer de date sunt criptate si securizate.

Distribuirea informatiilor catre  3rd parties

Ne angajam si obligam sa nu vindem sau partajam orice informatii personale utilizatori cu nicio  alta companie (3rd parties). Transferul informatiilor personale are loc doar in cazul platilor securizate online prin procesatorii de plata securizati Netopia Payments si Stripe Payments. In lipsa platilor recurente, acest tip de informatie este initiat de user la finalizarea unei tranzactii online.

Ne rezervam dreptul de a partaja informatii personale, activitati de logare  doar in cazul solicitarilor  legale  venite de la autoritatile juridice si financiare oficiale  ce vin in asistenta unor investigatii in caz de frauda sau furt de identitate.

Daca optezi sa  te contactam

Cu acordul tau, Swaparoo, iti va trimite diverse e-mailuri, informatii despre produse noi, campanii de marketing, evenimente sau diferite concursuri organizate pe platforma. Acest tip de comunicare iti poate oferi diverse reduceri, oferte sau best-deals care te pot interesa.  Swaparoo  foloseste programe software  ale altor organizatii (3rd party) pentru transmiterea de e-mailuri promotionale de pe serverele noastre si nu colecteaza  informatii despre tine dar colecteaza solicitari de dezabonare. (unsubscribe).

Functionalitatea website-ului

Cookies:

Un fiser de tip “cookie” este o fractiune de data stocata pe hard-drive-ul userului  ce contine informatii despre user. Utilizarea fisierelor de tip ‘cookie’  nu este legata sub nicio forma de orice fel de informatie de identificare personala a userului logat pe website-urile noastre. O data ce iti vei inchide browserul, fiiserul de tip’cookie’ pur si simplu va fi inchis.  De exemplu, daca  inregistrezi un ‘cookie’ pe website-ul nostru, nu va trebui sa iti introduci parola contului tau Swaparoo decat o data, fiind mai simplu sa te loghezi. Exista si varianta in care poti  te loghezi pe Swaparoo si daca refuzi fisierele tip ‘cookie’. Singurul dezavantaj in refuzul fisierelor de tip ‘cookie’ este posibilitatea de a ti se limita accesul in anumite sectiuni de pe website.

Log Files:

 Swaparoo  si  serviciile de web analytics insumeaza si creeaza o baza statistica a domeniilor de pe care accesezi website-urile  si e-serviciile noastre de pe World Wide Web. Facem acest lucru pentru a avea o baza statistica a informatiilor legate de grupul tinta si demografia clientilor nostrii si de a analiza trendurile si rezultatele campaniilor noastre de marketing. Facem acest lucru pentru a identifica probleme de hosting sau server si pentru o mai buna practica de administrare servicii website. Este posibil sa partajam informatii demografice cu partenerii nostrii. Adresele IP si alte date de identificare de tip ‘log’ nu sunt legate de datele personale useri.

Links:

Acest website contine link-uri catre alte website-uri. Nu ne asumam responsabilitatea pentru practicile politicii de confidentialitate de pe alte website-uri.  Va incurajam sa cititi cu atentie politicile de confidentialitate de pe alte website-uri o data ce parasiti www.swaparoo.ro (www.swaparoo.ie) . Acest document si prevederile curente se aplica doar informatiilor personale ale userilor inregistrati pe acest website.

Newsletter:

Daca doresti sa te abonezi la informatiile generale despre oferte si promotii, iti vom cere numele si adresa de e-mail.

Cat timp sunt stocate informatiile personale?

Swaparoo nu iti retine datele personale mai mult decat este necesar pentru indeplinirea scopului  pentru care au fost colectate sau pentru indeplinirea cerintelor legale in vigoare. Sectiunea de tranzactii ( platile mele) este stocata permanent in scopuri legale juridice si financiare. Cand este solicitata o cerere de stergere cont utilizator, Swaparoo va sterge toate datele personale de pe toate serverele si website-urile sale, de la organizatiile contractate (3rd parties), si din sistemele de chat si notificare automata pe e-mail.

Securitatea informatiei

 Toate informatiile colectate pe website sunt stocate si mentinute pe servere si baze de date securizate. Mai mult, securitatea interna ofera aceasta informatie cu acces restrictiv, pe servere securizate. Toti angajatii  Swaparoo  si toti operatorii externi de servicii  care stocheaza si proceseaza date client, sunt informati despre politica de confidentialitate si despre politica GDPR (General Data Protection Regulation ). Website-ul este testat in mod regulat pentru anumite brese in Securitate pentru a asigura ca toate informatiile colectate sunt securizate. Toti prestatorii de servicii contractati de Swaparoo, care retin, stocheaza sau proceseaza date personale ale clientilor, se obliga sa respecte prevederile prezentului document.  Orice fel de comunicare al datelor personale clienti sunt securizate si criptate.

Corectarea/ actualizarea informatiilor personale

 Dupa ce te loghezi intr-un mod simplu pe www.swaparoo.ro poti sa navighezi in dreapta paginii (pe iconita logo) catre sectiunea profil  si iti poti actualiza informatiile personale. Poti sa iti elimini datele de facturare prin stergere si apoi salvare. Pentru a-ti sterge contul, poti sa soliciti acest lucru trimitand un e-mail la contact@swaparoo.ro sau la contact@swaparoo.ie . Asemenea cereri vor fi procesate in 72 hours (excluzand weekend-urile). Vom retine doar cateva date personale solicitate de legislatia nationala in vigoare referitoare la investigatii legate de fraude, finante, doar daca ati achizitionat bunuri sau servicii online pe baza de contract de pe website-urile noastre.

Este la alegerea ta sa iti actualizezi informatiile personale de pe website in orice moment. La solicitarea ta explicita, Swaparoo iti va schimba datele personale; ne rezervam dreptul de a-ti solicita demonstrarea identitatii inainte de a face asemenea schimbari. Informatiile tale personale nu vor fi folosite fara consimtamantul tau explicit, iar in ceea ce  priveste adresa de e-mail pe care ai folosit-o la abonare  pe Swaparoo, nu putem sa o schimbam in numele tau.

Pentru a-ti schimba sau actualiza informatiile sau pentru a ne solicita noua o astfel de operatiune te rugam sa ne contactezi prin urmatoarele canale: